Фотогалерея 

Випадкові фото:


монастирець 12.04.


Майстри лiсу з Карпатського регiону на заняттi в КРНЦ


 

 
 
 

 

 

  bigmir)net TOP 100

Rambler's Top100

 
  «ХУСТСЬКЕ ЛІСОВЕ ДОСЛІДНЕ ГОСПОДАРСТВО»
    Державне підприємство
на головну       

Зв’язки з громадськістю

 

Актуальна інформація

 

  

03.07.2018

Тихе полювання.

На Закарпатті розпочався літній сезон грибів, тому в  ліси на тихе полювання виходить дуже багато людей. Добре, якщо за лісовими дарами вирушається з досвідченим  грибником – тоді за своє здоров’я можна не хвилюватися, але як бути тим, хто в цій справі ще новачок або почувається не зовсім впевнено в грибній науці. Адже кожного року від отруєння грибами  гинуть люди.

Аналіз випадків отруєнь грибами  свідчить, що більшість отруєнь обумовлені вживанням таких грибів, як сироїжки та маремухи, що населення  збирало самостійно. До клінічних ознак отруєння грибами відносять загальну інтоксикацію організму, головний біль, біль у животі, нудоту, запаморочення, кволість, блювоту, пронос (нерідко з кров'ю), іноді - втрату свідомості. Якщо після споживання грибів ви  почуваєтесь погано чи помітили вказані ознаки отруєння у себе чи своїх близьких, негайно зверніться до найближчого медичного закладу. Уникайте самолікування! Бо чим більше токсинів потрапить у кров, тим важчим буде перебіг отруєння.

Щоб не отруїтись дикорослими грибами необхідно дотримуватись наступних вимог: 

- не купувати гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах; 

 - не збирати невідомі, старі, перезрілі або дуже молоді гриби, у яких нечітко виражені морфологічні ознаки;

 - ретельно перевіряти зібрані гриби перед початком приготування;                                 - не вживати сирих грибів;

- відібрані гриби  необхідно ретельно  промити та відварити декілька разів зливаючи воду;

 - готові страви з грибів зберігати у холодильнику в емальованому посуді не більше доби;

 - не допускати вживання грибних страв дітьми, вагітними та жінками в період лактації.

ДП «Хустське ЛДГ» інформує, що на території лісфонду підприємства ростуть такі їстивні гриби: білий гриб, польський гриб, сироїжка , підосичник, білий гриб, опеньок лучний (на луках, пасовищах, лісових галявинах), дощовик, печериця звичайна (на відкритих місцях – луках, пасовищах, лісових галявинах), лисичка справжня (у хвойних та мішаних лісах із червня по жовтень), сироїжка ароматна, маслюк звичайний (на піщаних ґрунтах хвойних лісів). Відомо понад 200 видів їстівних грибів.

Умовно-їстивні: свинушки, вовнянки, деякі види рядовок, зморшків.

Отруйні гриби дуже схожі на їстівні: чортів гриб і білий гриб; бліда поганка і сироїжка, бліда поганка і зеленуха, білий мухомор та печериця, смердючий мухомор та печериця тощо.

Дуже отруйні гриби: несправжній опеньок, павутинник оранжево-червоний, павутинник найкрасивіший.

Отруйні гриби: строчок, мухомор пантерний, говорушка білувата, свинуха, гнойовик чорнильний, печериця рудіюча.

Умовно-отруйні: сатанинський гриб, гриб-синяк, сироїжка блювотна, більшість хрящ молочників, говорушка сіра, свинушки, вовнянки, деякі види рядовок, зморшків.

Пам′ятайте основне правило грибника: «Якщо сумніваєтеся у виді гриба, залишайте його на місці».

0-02-05-9ae73a7ae3ab5e26295f01e3624d807853dd73cfa2586bc14ab9b31be970ee54_ad2bc2e1 0-02-05-d44acf144c2511fa7ccc63ab755c7f0f759ce4158070be5574bd4da4f94b62aa_39762463 0-02-05-ed3596ebccadf884a922f2375bd60819b39a9812d06d71eb76c9906f5493ee74_d301b002 0-02-05-ef49b3bf3b4108ecb60a19a3a56620fb6528980592d3720a72fae6cf87a35cf6_16b02441 

  

Зв’язки з громадськістю

12.10.18

Насінневі дерева і їхнє значення у сприянні природному поновленню

10.10.2018

Збір насіння та визначення якості насіння

10.10.2018

Оголошення

 

 
 
    2009
  Створено студією Вебрики.
Всі права застережено.